Betalingen

Welke betaalopties zijn er mogelijk?

De prijzen die vermeld staan in onze webshop zijn altijd inclusief  21% BTW. Voor bestellingen binnen Nederland zijn de verzendkosten inbegrepen vanaf €50. Voor bestellingen binnen de EU zijn de verzendkosten inbegrepen vanaf €150.

Wij bieden momenteel de volgende betaalmogelijkheden:

  • iDeal
  • Bank overschrijving
  • Paypall

Als je kiest voor Bank overschrijving, ontvang je de bankgegevens die je moet gebruiken om het bedrag over te maken. Houd er rekening mee dat het dan enkele dagen kan duren voordat het bedrag bij ons binnen is.

De bestelling wordt pas verzonden nadat de betaling voldaan is.

Levering

Ik heb mijn bestelling nog niet gekregen, wat is er aan de hand?

Wanneer je een bestelling plaatst, krijg je een e-mail met een overzicht van je bestelling. In die e-mail staat ook informatie over de verzending en een track and trace code waarmee je de status van je pakketje kunt volgen. Soms kan deze e-mail in je spambox belanden, dus controleer die ook even als je de track and trace code niet hebt ontvangen.

Zodra je een e-mail met een orderbevestiging ontvangt, zullen we je bestelling binnen 24 uur verwerken en versturen.

Het is verstandig om regelmatig de track & trace link te controleren voor updates over de verzending van je pakketje.

Als je het pakketje nog niet hebt ontvangen, maar de status op de track and trace aangeeft dat het is bezorgd, raden we je aan om eerst even bij je buren te checken of het pakketje daar is afgeleverd.

Ik heb nog geen bevestigingsmail ontvangen. Kan je uitleggen waarom?

Als je nog geen bevestigingsmail hebt ontvangen, controleer dan eerst je spambox. Het is mogelijk dat de mail daar terecht is gekomen. Als dat niet het geval is, stuur ons dan even een e-mail, en dan sturen wij de bevestigingsmail opnieuw. Het kan ook zijn dat je per ongeluk het verkeerde e-mailadres hebt ingevoerd. Zodra we het pakketje bij Post.nl hebben afgeleverd, ontvang je een e-mail met de track and trace-informatie.

Om te voorkomen dat onze e-mails in je spam- of reclamefolder belanden, voeg de volgende twee e-mailadressen toe aan je contacten:

- no-reply@myparcel.nl
- notificatie@edm.postnl.nl

Wat is de gemiddelde levertijd?

We doen ons uiterste best om jouw bestelling zo snel mogelijk te verzenden. Meestal versturen we jouw order binnen 1 werkdag na ontvangst van de betaling.

De levering van jouw pakketje is afhankelijk van de service van Post.nl. Hoewel verzendingen soms vertraging kunnen oplopen, worden ze doorgaans binnen 1 tot 4 werkdagen geleverd door Post.nl in Nederland en België.

De verse Truffels kunnen tot 14 dagen probleemloos buiten de koeling worden bewaard, dus maak je geen zorgen als jouw pakketje enige vertraging oploopt.

Ik heb per ongeluk het verkeerde afleveradres ingevuld, wat nu?

Om jouw bestelling veilig te kunnen bezorgen, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat het afleveradres correct is ingevuld. Mocht je per ongeluk een fout maken bij het plaatsen van jouw bestelling, stuur ons dan direct een e-mail naar info@naturalawakening.nl.

Houd er rekening mee dat wij niet verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor bestellingen die verloren gaan als gevolg van onjuiste adressen.

Ik ben vergeten om de order op te halen bij het Post.nl Afhaalpunt.

Indien je als klant jouw bestelling niet hebt opgehaald bij het Post.nl afhaalpunt en deze wordt teruggestuurd naar NaturalAwakening.nl, ligt de verantwoordelijkheid bij jou als klant.

Je kunt de tracking app van Post.nl downloaden om jouw bestelling te volgen.

Versturen jullie orders ook als brievenbuspakje?

Nee, wij versturen alle orders via pakketpost. Dit doen wij omdat pakketpost doorgaans sneller bezorgd wordt en wij met behulp van track and trace eventuele vertragingen en problemen beter kunnen achterhalen. 

Hoe kan ik mijn bestelling volgen, zodat ik weet wanneer deze wordt bezorgd?

POST.nl app:

Verzenden

Ik woon in het buiteland. verzenden jullie ook buiten Nederland?

Bij NaturalAwakening.nl verzenden we alleen binnen de EU, met uitzondering van specifieke landen die vermeld staan op onze website.

Let erop dat als jouw land niet op onze algemene verzendlijst staat, we helaas geen artikelen van onze website naar dat land kunnen verzenden.

Krijg ik na de bestelling een Track and trace code?

Ja, alle pakketjes worden afzonderlijk verzonden. Je ontvangt altijd een track and trace code, op voorwaarde dat het e-mailadres correct is ingevuld. Het kan voorkomen dat de bevestigingsmail en track en trace-mail in de spambox terechtkomen. Controleer dus altijd eerst je spambox.

kan ik mijn bestelling retourneren?

Let op dat verse producten zoals onze growkits, Microdsosing XP truffels en Magic Truffels 'niet' kunnen worden geretourneerd vanwege hun beperkte houdbaarheid en verzending buiten de koelkast. Deze producten kunnen niet opnieuw worden verkocht en moeten worden vernietigd.

NaturalAwakening.nl maakt gebruik van de wettelijke uitzondering op het herroepingsrecht voor bederfelijke waar. Volgens de wet worden producten die binnen een bepaalde termijn kunnen bederven hierdoor uitgezonderd.

Zijn de producten in de winkel legaal om naar mijn land te verzenden?

Alle producten in deze webwinkel zijn legaal in Nederland. We kunnen echter geen informatie verstrekken over de legale status van deze producten in andere landen. Als je producten via deze site koopt, ben je verantwoordelijk voor het naleven van de lokale wetten en douaneregels. Zorg ervoor dat het bestelde product legaal is in het land waar je het wilt importeren. Naturalawakening.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor goederen die worden bewaard of in beslag worden genomen door derde partijen, zoals de douane of wetshandhavingsautoriteiten in jouw land.

Houd er rekening mee dat paddenstoelen in bijna alle landen illegaal zijn. De wetten met betrekking tot paddenstoelen en gerelateerde producten kunnen echter sterk variëren van land tot land. Daarom kunnen we geen juridisch advies geven over deze producten in jouw specifieke lokale rechtsgebied. Het is belangrijk om zelf grondig onderzoek te doen naar de legaliteit in jouw land voordat je iets aanschaft.

Ik heb een verkeerd adres opgegeven en de bestelling is al verstuurd. Wat nu?

NaturalAwakening.nl is niet verantwoordelijk voor onjuiste bezorging van het pakket als gevolg van een verkeerd ingevuld adres. Zorg er als klant zelf voor dat je jouw gegevens correct invult.

Bieden jullie vanaf een bepaald bedrag ook gratis verzending aan?

Wij verzenden onze producten binnen nederland gratis vanaf €50,-

Binnen de EU verzenden wij gratis vanaf  €150,-

Verzenden jullie de pakketten discreet?

De pakketjes worden discreet verpakt, waar alleen een verzendlabel op staat.

Wat zijn de verzendkosten?

Wij verzenden enkel via pakketpost, omdat we in het verleden problemen hebben ondervonden met brievenbuspakketten. De standaard verzendkosten bedragen €6,50. Binnen Nederland is er gratis verzending bij bestellingen boven de €35,-.

Verzending landen

Naar welke landen verzenden jullie niet?

Wij verzenden naar de meeste landen binnen de EU. 

De volgende landen zijn uitgezonderd van verzending vanwege problemen bij de douane:

- Verenigd Koninkrijk
- Noord-Ierland
- Oostenrijk
- Noorwegen
- Zweden
- Finland
- Denemarken
- Zwitserland
- Canarische Eilanden

Let op: in Nederland zijn al onze producten legaal. Voor het controleren van de legaliteit in jouw eigen land ben je zelf verantwoordelijk. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het product dat bij de douane wordt ingenomen. Je dient dus zelf te controleren of jouw bestelling legaal is in jouw land.

Naar welke landen verzenden jullie wel?

Wij verzenden onze producten naar de volgende landen:

- Nederland 
- België 
- Duitsland 
- Frankrijk
- Spanje
- Portugal
- Griekenland
- Italië
- Polen
- Luxemburg
- Hongarije
- Bulgarije
- Estland
- Kroatië
- Letland
- Litouwen
- Malta
- Roemenië
- Slovenië
- Slowakije
- Tsjechië

De legaliteit in jouw land.

1. Alle producten op onze website voldoen aan de wettelijke eisen in Nederland. We verzenden geen producten naar landen waarvan bekend is dat ze niet zijn toegestaan. We kunnen echter geen informatie geven over de wettelijke status van onze producten in uw land. Raadpleeg onze 'Veelgestelde vragen' en Homepage voor een lijst van landen waar verzendrestricties gelden, maar houd er rekening mee dat dit geen uitputtende lijst is en er geen rechten aan kunnen worden ontleend. U bent verantwoordelijk om op de hoogte te zijn van de wetten, importregels en douaneregels in uw land voordat u een bestelling plaatst, en u verklaart dat de import van onze producten wettelijk is toegestaan. We promoten op geen enkele manier illegaal gebruik van onze producten en adviseren bij twijfel uw advocaat te raadplegen.

2. Buiten Nederland kunnen we niet garanderen dat de informatie en producten op onze website verkrijgbaar, toepasbaar of wettelijk zijn toegestaan. De informatie die we verstrekken via onze website, links naar andere websites, of via telefoon, e-mail of andere communicatiemiddelen, is strikt bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie moet nooit worden beschouwd als een aanbeveling voor specifieke handelingen. Het gebruik van deze informatie voor verboden activiteiten is geheel op eigen risico. We beweren niet dat de informatie op onze website nauwkeurig, volledig en actueel is.

3. U bent volledig aansprakelijk voor eventueel letsel, schade, strafmaatregelen, verlies van inkomen of bezittingen die kunnen ontstaan door aankoop, consumptie, gebruik en/of misbruik van een product van ons. Ons bedrijf, de eigenaar, vertegenwoordigers en werknemers zijn niet verantwoordelijk voor de handelingen van klanten of de directe gevolgen daarvan.

4. Toolkit producten worden uitsluitend voor eigen gebruik aangeboden. U verklaart hierbij dat u deze producten niet zult gebruiken voor illegale of commerciële kweekactiviteiten. Als we vermoeden dat er enige intentie is tot illegale kweekactiviteiten, behouden we ons het recht voor uw aankoop te weigeren.

Kan ik microdosing meenemen op vakantie buiten Europa?

Controleer hier de legaliteitsstatus in het land waar je naartoe reist:

https://en.wikipedia.org/wiki/Legal_status_of_psilocybin_mushrooms

Het is niet aan te raden om met psychedelische stoffen te reizen. In veel landen kan de douane ze in beslag nemen, wat kan leiden tot boetes of zelfs gevangenisstraf."

Vragen over Truffels en Microdosing XP truffels

Zijn de Truffels na de houdbaarheidsdatum nog te consumeren?

Onze Microdosing XP truffels zijn een vers product, daarom hebben ze een houdbaarheidsdatum. Na deze datum kunnen we niet garanderen dat ze nog geschikt zijn voor consumptie. Als je ze wilt blijven gebruiken, moet je dit op eigen risico doen. Een betere optie is om de truffels uit de verpakking te halen en te drogen voor een langere houdbaarheid.

Als je de truffels langer wilt bewaren, is het aan te raden om ze uit de verpakking te halen, fijn te snijden, vervolgens op een theedoek te laten drogen, en daarna fijn te malen. Bewaar ze vervolgens op een donkere en droge plek voor een langere houdbaarheid.

Hoeveel microdosing strips moet ik kopen?

De kant-en-klare Microdosing XP truffels zijn vers, en we gaan uit van ongeveer 1 gram in vers gewicht per portie. Het exacte gewicht kan echter variëren per persoon, dus de porties van ongeveer 1 gram dienen als een gemiddelde microdosis.

Als we uitgaan van een ideale microdosis van ongeveer 1 gram, en je wilt bijvoorbeeld het Fadiman protocol volgen voor een maand, heb je ongeveer 11 porties nodig (11 dagen microdoseren in een maand). Het kan zijn dat jouw ideale dosis meer of minder is dan 1 gram. Dat is iets wat je gedurende die maand zelf moet onderzoeken.

 

Zijn de truffels op glutenvrije substraat gekweekt?

Onze XP truffels en magic truffels worden gekweekt op rijst, niet op tarwe, wat betekent dat ze 100% glutenvrij zijn. Dit maakt ze perfect geschikt voor mensen met gluten intolerantie.

Zijn de magische truffels ook in te vriezen?

Het wordt afgeraden om je truffels in te vriezen, omdat dit de celstructuur beschadigt wanneer je ze later ontdooit. Als je er toch voor kiest om de truffels in te vriezen, is het belangrijk om ze direct vanuit de vriezer te consumeren en daarna weer terug in te vriezen, zonder ze te ontdooien. Het is zeker niet aan te raden om grote porties Magic Truffels in te vriezen, omdat dit na ontdooiing kan resulteren in een snotachtige textuur. Een betere optie is om de truffels te drogen voor een langere houdbaarheid.

kan ik de Microdosing XP truffels beter kauwen of doorslikken?

Wanneer je de truffels vies vindt smaken, kun je de verse truffels ook in 1x doorslikken. De werkzame stof wordt dan langzamer vrijgegeven, wat zorgt voor een time release effect. 

Het is ook prima om de Microdosing XP truffels gewoon te kauwen en of er thee van te zetten. 

 

Ik zie een groenblauwe kleur op mijn truffels, is dat schimmel? Is het veilig om ze te eten?

Deze verkleuring is absoluut onschadelijk. Het betreft een natuurlijk product met verschillende kleuren. Als je de truffels wast en de bruine beschermlaag er deels af gaat, zal je een andere kleur zien. Het groenblauwe gedeelte is de psilocybine, oftewel de werkzame stof. Wanneer de truffels in contact komen met zuurstof, ondergaan ze een lichte oxidatie. Je kunt de truffels gewoon veilig innemen zonder enige problemen.

Wat zijn de zilveren stukjes op mijn truffels?

Die verkleuringen zijn restanten van het substraat waarin de truffels groeien. Na de oogst worden de truffels gewassen, maar er kunnen altijd kleine deeltjes van het substraat achterblijven. Dit is volstrekt onschadelijk voor de gezondheid.

In mijn microdosing XP porties zit niet altijd precies 1 gram, hoe kan dat?

Aangezien het een natuurproduct blijft, is het voor de producent helaas niet mogelijk om precies 1 gram in elke portie te krijgen.

Bovendien is het ook onmogelijk om precies te weten hoeveel psilocybine er in elke portie aanwezig is. Dit kan variëren van 1 mg tot 2 mg, waardoor het microdoseren met truffels enigszins intuïtief blijft. In dat geval is het gebruik van een weegschaaltje zeker handig.

 

Kan ik de truffels nog eten als ik ze vergeten ben om in de koelkast te doen?

Onze Magic Truffels en Microdosing XP truffels kunnen buiten de koelkast worden bewaard gedurende 14 dagen. Na deze periode kunnen we de versheid niet langer garanderen, maar meestal zijn ze nog steeds bruikbaar als ze niet donkerbruin zijn geworden. Het is echter raadzaam om ze direct in de koelkast te plaatsen.

Zijn de Magic truffels biologisch gekweekt?

Ja, onze verse Magic truffels worden volledig biologisch gekweekt door onze partners van Freshmushrooms LTD.

Ik zie dat de XP Truffels een beetje vocht bevatten, kan dit kwaad?

Onze Microdosing XP Truffels zijn vers en hebben de neiging om gewoon door te groeien. Daarom kan het voorkomen dat ze een beetje vochtig zijn, maar dat is absoluut geen probleem. Het is volkomen onschadelijk en gaat niet ten koste van de kwaliteit.

Het bewaren van onze producten en de houdbaarheid

Zijn mijn truffels nog wel vers als er vertraging is opgelopen tijdens de verzending?

De Magic truffels kunnen zonder enig probleem 10 tot 12 dagen buiten de koelkast bewaard worden, dus dat is geen enkel probleem. Echter, nadat je ze hebt ontvangen, is het raadzaam om ze in de koelkast te bewaren voor optimale versheid.

Kan ik een verkeerde bestelde Magic Truffels/Growkits retour sturen?

Verse producten zoals onze growkits, Microdosing XP truffels en Magic Truffels kunnen vanwege hun beperkte houdbaarheid en verzending buiten de koelkast "niet" worden geretourneerd, omdat we ze na retournering niet meer kunnen verkopen en moeten vernietigen.

Naturalawakeing.nl maakt gebruik van een wettelijke uitzondering op het herroepingsrecht voor bederfelijke producten. Deze wet is van toepassing op producten die binnen een bepaalde periode kunnen bederven.

Is de datum op het stickertje de houdbaarheidsdatum?

De truffels hebben, zoals vermeld in de handleiding en op de productpagina, een houdbaarheid van 8 weken, aangegeven door de sticker op de XP-verpakking. Deze datum is een indicatie waarvan we de versheid kunnen garanderen. Als de truffels er nog goed uitzien, kun je ze gerust proberen, maar houd er rekening mee dat dit buiten onze garantie valt.

Als ik een deel van mijn XP truffels over heb nadat ik ze uit de vacuümverpakking heb gehaald, hoe bewaar ik de rest dan?

Het beste is om de truffels uit de verpakking te halen en ze in een bakje op een tissue in de koelkast te leggen tot de volgende inname. Probeer ze bij voorkeur niet in een zip bag te bewaren, omdat dit kan leiden tot schimmelvorming. Na het openen van de verpakking, moet je ze echter wel binnen 1 week consumeren. Wil je ze drogen om later te gebruiken? Dan kun je ze tot wel een jaar bewaren.